Aşa cum a anunţat în urmă cu două săptămâni, fostul viceprimar Ovidiu Mureşan, în prezent director comercial la Comapnia de Apă, totodată fost preşedinte al PSD Oradea, şi-a dat demisia din Partidul Social-Democrat.

Printr-o postare scrisă joi pe Facebook, Mureşan a anunţat că şi-a înregistrat demisia miercuri. "A fost o decizie grea, dar inevitabilă, având în vedere că nu mai aveam de patru luni pârghii de comunicare cu conducerea judeţeană PSD Bihor", a scris Mureşan, indicându-l astfel ca vinovat pe însuşi liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang.

Mureşan mai arată pe reţeaua de socializare că, după ruperea USL, PSD Bihor nu a mai ţinut cont de promisiunile pe care le-a făcut, alături de liberali, în faţa electoratului: "Obiectivele asumate în iunie 2012 au rămas doar personale ale viceprimarului Mureşan, partidul din care făceam parte având alte priorităţi".

Felul în care PSD Bihor a "faultat" referendumul pentru unificarea Oradiei cu Sînmartin i-a pus capac însă fostului edil, care susţine că poziţia de împotrivire şi boicotare a liderilor partidului vizavi de acest subiect este pentru el "de neînţeles".

"Astfel, în contextul în care de când am demisionat din funcţia de preşedinte PSD Oradea (20 februarie 2015) nu am fost invitat la niciuna din şedinţele PSD Bihor (cu toate că fac parte din conducerea judeţeană a partidului), am luat decizia de a demisiona din calitatea de membru PSD", a scris Mureşan.

Fostul şef PSD Oradea a mai spus că nu se înscrie deocamdată în niciun alt partid. "Nu plec azi din partid pentru a mă regăsi mâine în altul. Nu este nicio grabă, indiferent de discuţiile şi zvonurile pe acest subiect. Îmi voi face cât mai bine datoria la locul de muncă actual, pentru a performa profesional, urmând ca pentru localele din 2016 să iau decizia corectă", a scris el.

În final, Mureşan le transmite foştilor colegi de filială "un gând bun şi mulţumiri". La rândul lor, aceştia i-au lăsat, tot pe Facebook, mesaje de susţinere. "Mulţumim Ovidiu, pentru tot ce ai făcut pentru PSD şi pentru noi. Poate şi alţii îţi vor urma exemplul, ceva se întâmplă în PSD Oradea şi nu bune", i-a scris o fostă colegă.

Citeşte şi articolul Fostul viceprimar al Oradiei, Ovidiu Mureşan, îşi dă demisia din PSD: "Nu am fost respectat"