În plin postul Crăciunului, episcopul ortodox Sofronie Drincec şi-a ridicat în cap enoriaşii bisericii "Sfânta Treime" din Parcul Traian, prin marea "milostenie" arhierească de care a dat dovadă. Preasfinţitul l-a pensionat forţat pe parohul Aurel Puşcaş şi l-a surghiunit pe fiul acestuia, Florin Puşcaş, la biserica Acoperământul Maicii Domnului, aflată în construcţie în zona Decebal.

Sofronie le-a luat preoţilor inclusiv grija magazinului bisericesc ce funcţiona pe lângă sfântul locaş, trecându-l în subordinea Episcopiei, cu încasări cu tot, ca răzbunare "creştinească" pentru că în 2008, în ciuda presiunilor sale, cei doi preoţi n-au vrut să cedeze din terenul bisericii lor fostului episcop reformat Laszlo Tokes. Sofronie n-a uitat nici acum că Florin Puşcaş l-a înregistrat în timp ce, ca-n filmele cu mafioţi, Preasfinţitul şi Primăria încerca să-l cumpere cu bani.

Revoltaţi de persecuţiile cărora le sunt supuşi păstorii, enoriaşii au pus lacăt bisericii, caz fără precedent în Oradea. Un anunţ lipit pe gard invită credincioşii ca "până la lămurirea în mod transparent a viitorului parohiei", să frecventeze biserica unde a fost exilat tânărul preot.

Bihorel a aflat că orice încercare a oamenilor de a avea o discuţie cu Preasfinţitul a eşuat, Sofronie zăvorând uşa Episcopiei şi trimiţându-şi angajaţii în concediu. Probabil cu sorcova, căci spiritului Crăciunului i-a cam pus cruce şi grea lespede!...