Zgârcitul mai mult păgubește! Frații Adrian și Teodor Maghiar jr., fiii fostului rector al Universității Oradea, au pierdut procesul cu Primăria Oradea pentru terenul de 4 hectare din intersecția șoselei de centură cu DN 76, cu front la ieșirea spre Băile Felix.

După mai bine de 4 ani de procese pe la diferite instanțe din Oradea, de unde cauza a fost strămutată la cererea reclamanților, Tribunalul Satu Mare a dat câștig de cauză municipalității orădene.

Totul a pornit de la faptul că în 2008 frații Maghiar au cerut Primăriei despăgubiri pentru o suprafață de 4.000 mp afectată de construirea șoselei de centură, din parcela în posesia căreia susțineau că intraseră în baza unui act de donație. Pentru că nu le-a convenit amplasamentul oferit la schimb, reclamanții au dat în judecată orașul și în 2016 au obținut despăgubiri de 200.000 euro de la Tribunalul Bihor.

Mobilizați de valoarea mare a despăgubirii, juriștii Primăriei au început să verifice în arhive, descoperind că terenul, estimat la 2 milioane euro, nu a aparținut de fapt niciodată celor care l-au donat familiei Maghiar. Astfel, în procesul încheiat luna trecută cu sentință definitivă, instanța a anulat însuşi actul de donație, lăsând reclamanții și fără despăgubiri, și fără teren. Dacă tăceau, proprietari rămâneau...