Promovarea directorului executiv al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, Dorel Dume, ca director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române în prima zi lucrătoare din acest an, pe 3 ianuarie, a determinat preluarea atribuţiilor acestuia de către unul dintre adjuncţii săi.

Printr-un comunicat transmis presei în cursul dimineaţii de miercuri de către Biroul de Presă al ABA Crişuri, se arată că începând de marţi, 16 ianuarie, directorul tehnic de investiţii Sorin Guler „preia sarcinile şi responsabilitatea funcţiei de director al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri pe o perioadă de 90 de zile”.

Conform datelor făcute publice, Guler lucrează în cadrul ABA Crişuri din anul 1996, când a fost angajat ca inginer constructor. Din 2014, acesta a fost director tehnic Explorare lucrări, iar de anul trecut a deţinut poziţia de director tehnic Investiţii.

Sorin Guler este membru PSD, la fel ca şi Dorel Dume, şi provine din aceeaşi zonă geografică din judeţul Arad, ca şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Dorel Dume, recent avansat la şefia ANAR, a fost până în anul 2014 consilier judeţean PDL, trecând apoi la PSD şi deţinând aceeaşi poziţie în CJ şi în prezent.

Săptămâna aceasta, BIHOREANUL a dezvăluit că împotriva lui Dume foşti şi actuali angajaţi au formulat acuzaţii potrivit cărora s-a folosit de funcţia de la ABA Crişuri în folos personal, atât profitând de vilele de protocol ale firmei de stat, cât şi încheind contracte de păşunat cu ciobani în schimbul unor „atenţii” în natură (oi, berbeci, miei), dar şi obligând un cantonier să-i îngrijească propria turmă de ovine, aflată într-o stână chiar în incinta cantonului de la Parhida, comuna Roşiori.

Citiți detalii aici!