Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de o femeie de 53 de ani din Oradea, bănuită de delapidare, a anunţat, miercuri, un comunicat al Poliţiei Bihor.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni o bănuiesc pe cea în cauză că, în perioada septembrie 2006 - august 2011, în calitate de administrator, contabil şi casier la o asociaţie de proprietari din municipiul Oradea, şi-ar fi însuşit în mod repetat şi ar fi folosit în interes personal diverse sume de bani provenite din încasările de la proprietari cu titlu de cheltuieli comune, cheltuieli de reparaţii şi fond de rulment. Prejudiciul total provocat astfel este de 163.287,27 lei", arată comunicatul transmis redacţiilor locale.

BIHOREANUL a aflat că administratorul de care vorbesc poliţiştii este Floricica Coţe, cea care în 2011 a ajuns în atenţia publică după ce şi-a lăsat locatarii pe care îi reprezenta la acea vreme fără căldură mai bine de o lună. Mai mult, femeia chiar a încercat să se sinucidă pentru că oamenii au acuzat-o pe faţă de furt, în timpul unei şedinţe.

"S-au făcut unele verificări şi s-au ridicat actele contabile ale asociaţiei de proprietari. Deocamdată nu s-a stabilit un prejudiciu, însă există probe că administratoarea, care era şi casier, şi contabil, nu a depus în casierie, în mai multe rânduri, sumele provenite din încasări", declara, la acea vreme, unul din membrii echipei de control, funcţionar în cadrul Compartimentului Control Asociaţii din cadrul Primăriei Oradea.

Poliţiştii antifraudă au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată pentru delapidare.

Citiţi pe această temă şi articolul "Închis pentru furt: Mii de orădeni trebuie să plătească de două ori întreţinerea, "jefuiţi" de administratori"