Inspectoratul Școlar Județean Bihor a publicat pe site-ul propriu calendarul admiterii la liceu și în învățământul profesional în anul 2024, care arată când vor susține elevii probele de aptitudini, când își vor completa fișele de preferințe și când vor fi repartizați.

Potrivit planului județean de măsuri, cum se numește documentul făcut public de IȘJ, pentru admiterea în clasele vocaționale de liceu se vor ține probe de aptitudini între 16 mai și 20 iunie.

Pe 10 iulie va fi publicată ierarhia elevilor din Bihor, în funcție de notele de la Evaluarea Națională, iar apoi va începe înscrierea.

Fișele cu opțiunile de liceu vor fi completate de elevi și părinți între 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie. Pentru clasele de învățământ special, pentru elevii cu cerințe educaționale speciale și pentru locurile dedicate romilor, înscrierea se va face în 15 și 16 iulie.

În învățământul de masă, prima repartizare computerizată va fi pe 24 iulie, iar între 25 și 30 iulie elevii își vor depune dosarele la liceele la care au fost repartizați. A doua etapă de repartizare va avea loc între 19 și 20 iulie.

Pentru admiterea în învățământul profesional, părinții vor fi invitați să participe la ședințe de informare între 20 mai și 14 iunie, iar între 15 și 31 mai se va organiza un târg de oferte educaționale.

Prima etapă de admitere pentru clasele profesionale va fi între 3 iulie și 1 august, a doua între 2 și 14 august, iar a treia între 19 și 20 august.

Înainte de a fi admiși la liceu, absolvenții de gimnaziu vor susține Evaluarea Națională între 25 și 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie.

Vezi mai jos planul județean pentru admiterea la liceu:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!