Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Cătălin Baba a declarat pentru Mediafax că toate universităţile care şi-au programat pentru luna iulie admiterea la masterat trebuie să reprogrameze acest concurs.

"Universităţile care au planificat în iulie admiterea la master trebuie să schimbe data, întrucât concursul nu va putea fi organizat decât în septembrie. În iulie este în plină desfăşurare procesul de clasificare a universităţilor. Locurile la master vor fi acordate numai în baza clasificării universităilor, întrucât nu toate instituţiile de învăţământ îndeplinesc criteriile pentru organizarea acestei forme de pregătire", a precizat Baba.

Totodată, în premieră, locurile pentru doctorat vor fi scoase la concurs. Ministerul Educaţiei pregăteşte un cod al studiilor doctorale care va prezenta modul în care vor fi organizate aceste competiţii.

Toate universităţile din România vor fi clasificate împreună cu experţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene în baza datelor transmise până pe data de 23 mai de fiecare universitate.