Bucurie şi tristeţe printre cei care se visau studenţi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea joi după masa, odată cu afişarea rezultatelor. Din totalul de 740 de candidaţi care au susţinut examenul de admitere, 283 au fost respinşi, întrucât FMF are pentru următorul an universitar doar 457 de locuri disponibile.

Cei mai mulţi candidaţi respinşi au fost la specializarea Medicină generală, deoarece aici au fost şi cei mai mulţi aspiranţi înscrişi: 180, în timp ce locuri disponibile au fost doar 115.

Iniţial, această specializare avea doar 100 de locuri disponibile, însă deoarece la Radiologie şi imagistică s-au înscris prea puţini candidaţi, locurile aferente acestei specializări au fost redistribuite la Medicină generală, Asistenţă medicală generală şi la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare.

Ca să îşi confirme locul pe care au intrat, studenţii trebuie să achite taxa de înmatriculare în valoare de 100 de lei. Studenţii străini o pot plăti începând de vineri, în timp ce ceilalţi studenţi între 26 şi 30 iulie. În cazul celor care au intrat la regim cu taxă, ei trebuie să achite prima tranşă odată cu înmatricularea.

În perioada 26-28 iulie, patru facultăţi orădene mai organizează examene de admitere pentru studii de licenţă: Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, specializarea Arhitectură (26-27 iulie), Facultatea de Arte Vizuale (26 iulie), Facultatea de Muzică (27 iulie) şi Facultatea de Teologie Ortodoxă (26 iulie).

La admiterea la ciclul de masterat, alte patru facultăţi organizează examene: Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică (26-27 iulie), Facultatea de Muzică (26 iulie), Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării (24 iulie) şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (26 iulie).