Un adolescent în vârstă de 16 ani din Bihor a fost oprit din drumul său spre Ungaria, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră că a vrut să fugă din ţară fără acordul părinţilor săi.

Poliţiştii de frontieră l-au găsit joi după amiază, la controlul făcut în punctul de trecere Episcopia, în trenul Inter Regio, care circula pe relaţia Braşov -Budapesta.

"Poliţiştii de frontieră bihoreni au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din document, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări", arată un comunicat transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Prins cu minciuna, adolescentul le-a povestit frontieriştilor că, aflându-se în vizită în oraşul Borsec la rude, a furat cartea de identitate a vărului său, pentru că a vrut să fugă în străinătate fără consimţământul parinţilor săi.

"Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei minorului, totodată fiind anunţaţi părinţii acestuia. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", mai arată comunicatul.