Un adolescent de 17 ani din localitatea bihoreană Gepiş, urmărit internaţional, a fost ridicat de poliţiştii din Bihor, după ce autorităţile din Marea Britanie au emis pe numele său mandat european de arestare.

Individul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Alexandru Covaci, a fost depistat în cursul zilei de marţi, de poliţiştii Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Cefa.

"Autorităţile din Marea Britanie au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de minori şi a unor infracţiuni contra libertăţii persoanei şi integrităţii sexuale a minorilor, toate pe teritoriul Marii Britanii", arată un comunicat transmis joi de Poliţia Bihor.

Tânărul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri. La finalul audierilor, Covaci a fost reţinut pentru 24 de ore.

"Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar joi, 5 decembrie a.c., va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea, pentru emiterea unui mandat de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile din Marea Britanie", încheie comunicatul Poliţiei Bihor.