Adolescentul de 18 ani din Oradea care, joi seară, în timp ce conducea băut un Volkswagen Polo, s-a răsturnat pe un câmp din afara localităţii Ginta, fapt ce a provocat decesul prietenului său, a ajuns după gratii.

Comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat, sâmbătă, pentru BIHOREANUL că şoferul a fost prezentat de poliţişti în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, iar ulterior instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

"Judecătorul a admis, sâmbătă, propunerea procurorului şi tânărul a fost arestat pentru 30 de zile", a declarat Alina Dinu.

După cum BIHOREANUL a mai scris, accidentul s-a produs joi seară, pe un drum comunal. Conform cercetărilor făcute de poliţişti la faţa locului, tânărul şofer, care îşi luase recent permisul de conducere, conducea pe direcţia Ginta - Săldăbagiu Mic, când, "pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil neasfaltat, acoperit cu pietriş) şi a consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului său de deplasare şi s-a răsturnat pe câmp".

Prietenul său, Cristian V., elev în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, a murit pe loc ca urmare a rănilor grave suferite. 

Şi şoferul, la rândul său elev la Colegiul Național Emanuil Gojdu, a fost rănit, suferind leziuni uşoare. Adolescentul a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat că avea o concentraţie de 0,36 mg / litru alcool pur în aerul expirat. Acesta fusese reţinut pentru 24 de ore în cursul după amiezii de vineri, de poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş, iar sâmbătă dus în faţa magistraţilor.

Ancheta continuă, sub supravegherea unui procuror, pentru determinarea împrejurărilor exacte ale evenimentului rutier.