Adoptă un pinguin sau mai precis un ou din care va ieși un pui de pinguin viu. Desigur, acesta nu poate fi luat acasă, fiind o adopție mai degrabă de susținere.

Se întâmplă în Sudul Africii, în Cape Town, unde membrii unei fundații de protejare a păsărilor de coastă au salvat și incubat 200 de ouă. Aceștia îi încurajează pe iubitorii de animale să „adopte un ou”, făcând donații pentru a acoperi costurile cu creșterea păsărilor de la stadiul de ou până la maturitate, când sunt eliberate în sălbăticie, proces ce durează 4 luni.

Populația de pinguin african este o rasă pe cale de dispariție, crește doar pe continent și însumează mai puțin de 10.000 de perechi, 1% din câte erau acum un secol.

„Dacă trendul descendent se menține, acești pinguini vor dispărea până în 2035”, spun membrii fundației, conform Reuters. Există o mulțime de factori care amenință păsările, precum zgomotul și poluarea din zonă, dar și pescuitul comercial, care a devastat stocurile de sardine și hamsii de care depind pinguinii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!