Așa cum fac în fiecare an, polițiștii bihoreni au sărbătorit ziua de 1 Martie împărțind mărțișoare doamnelor și domnișoarelor. De data aceasta, însă, simbolurile primăverii au fost inedite.

În Piața Unirii din Oradea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au promovat adopția câinilor fără stăpâni. Mărțișorul oferit de ei a avut forma unei inimi, pe care au fost imprimate pozele unor câini fără stăpân care pot fi adoptați din adăposturile din Păușa, Șișterea, Delani, Oradea și Salonta. De asemenea, pe mărțișoare se găsesc datele de contact ale adăposturilor. „Dă-i unui cățel un cămin și un strop de iubire și el îți va dărui inima lui pentru totdeauna!”, este mesajul pe care polițiștii bihoreni l-au transmis cetățenilor.

„Într-o lume tulbure în care ne aflăm, ne-am gândit să oferim astăzi un altfel de mărțișor, pentru că și animalele au nevoie de susținerea și dragostea noastră. Am confecționat acest mărțișor în formă de inimă, l-am numit „Inimi pentru inimi”, adică noi, oamenii, încercăm să aducem un strop de bunătate animalelor care au nevoie de noi”, a explicat Nicoleta Alb, șefa Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor. „Vă îndemnăm să adoptați, nu să cumpărați câini și pisici”, le-a spus polițista orădenilor.

Simultan, colegii lor de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii, Biroul Drumuri Naționale și Europene, Serviciul Rutier, și polițiștii Biroului Rutier Oradea, alături de reprezentanții Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră, au împărțit mărțișoare în trafic.

„Cele peste 350 de mărțișoare pe care polițiștii bihoreni le-au oferit în trafic au fost create de elevii de gimnaziu implicați în activitățile preventive desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în cadrul unor proiecte preventive”, a transmis Poliția Bihor.

Mărțișoarele cu mesaje precum „Stop violenței domestice”, „Fără agresivitate!”, „Fii preventiv!”, „Viteza ucide!” „Stop accidentelor rutiere!”, „Centura de siguranță salvează vieți!”, „Nu da sms-uri la volan!” au fost realizate de elevi de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Greco - Catolic „Iuliu Maniu”, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Oradea și Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanții Fundației Lampas, au avut întâlniri cu femei victime ale violenței domestice, dar nu numai, cărora le-au oferit mărțișoare, flori și dulciuri, precum și sfaturi și recomandări preventive.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!