Administraţia Domeniului Public le reaminteşte bihorenilor că în zilele de joi, între orele 10 şi 14, pot face adopţii la domiciliu de la Adăpostul Grivei. Adopţiile sunt gratuite.

Cei care aleg să adopte doi câini au şi un avantaj. "Pentru a veni în întâmpinarea celor care aleg adopţia, SC ADP asigură transportul câinilor la domiciliu pe o rază de 60 de kilometri în jurul Oradiei, cu condiţia ca solicitanţii să adopte cel puţin doi câini şi să fi semnat procesul verbal de adopţie", a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.
Între altele, în procesul verbal se specifică responsabilitatea noului proprietar de a păstra animalul şi de a-l îngriji.

Pe de altă parte, Poliţia Locală atrage atenţia celor care sunt deja proprietari de patrupede că, potrivit HCL 502/2006, au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, de a curăţa excrementele animalelor din orice loc public, de a-i vaccina şi de a nu-i lăsa în locurile de joacă pentru copii.

De asemenea, accesul câinilor în localurile publice, mijloacele de transport în comun, parcuri, magazine, părţile comune ale imobilelor, pe drumurile publice şi căile de acces, este permis numai dacă aceştia poarta botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham. Excepţie fac câinii mai mici de şase luni şi cei din rasele de talie mică.