În urma unei proceduri de licitaţie, Administraţia Domeniului Public Oradea a atribuit contractul de proiectare şi execuţie a parcării subterane de pe platoul din faţa Spitalului Municipal.

"Firma câştigătoare este Construcţii Bihor, în asociere cu Poli Art. Valoarea estimată a lucrărilor era de 4.040.000 euro, plus TVA, dar s-a adjudecat la 3.100.000 euro, plus TVA", a declarat, joi, Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, societate din subordinea Consiliului Local care se ocupă de această investiţie.

Noul parking va fi realizat pe amplasamentul actualului cort din faţa Spitalului Municipal şi va fi legat de Piaţa Rogerius printr-un tunel subteran. Parcarea, prevăzută cu 412 locuri, se va întinde pe 5.395 mp şi va avea două niveluri, demisol şi parter. Lucrările vor fi plătite prin credit furnizor, după modelul parcării supraterane din strada Tribunalului şi parcării subterane din strada Independenţei.

Timpul alocat pentru proiectarea lucrării este de o lună, iar timpul de execuţie este de 11 luni. "Anul viitor pe vremea asta vrem să fie gata şi acea parcare", a mai adăugat Andrica.