Piaţa Cetate din Oradea va fi transformată într-un centru de afaceri cu produse agricole după modelul celui din cartierul Rogerius. În luna septembrie, au început demolările menite să faciliteze implementarea noului proiect derulat de municipalitate. Orădenii, şi nu numai, trebuie să ştie însă că demolările nu au afectat programul normal de funcţionare al Pieţei Cetate, acesta rămânând neschimbat.

Demolările au vizat doar clădirile din zidărie, în care se desfăşurau activităţi de alimentaţie publică. Celelalte spaţii comerciale din sectorul legume-fructe, artizanat, haine-încălţăminte, feronerie, flori, lactate, carne etc. nu au fost afectate.

"Activitatea din Piaţa Cetate se derulează exact ca în urmă cu trei luni. Nu s-a schimbat nimic. Mai mult, pe toată durata executării lucrărilor, activitatea din Piaţa Cetate nu va fi întreruptă. Toţi comercianţii îşi vor găsi un loc în piaţă: o parte în Hala Veche, care va fi păstrată, iar o altă parte, şi anume cei care vând legume-fructe, vor putea să-şi desfăşoare activitatea într-un cort de aproximativ 1.200 mp ce va fi amplasat între Hala Veche şi Blocul Cicero", precizează directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

În Piaţa Cetate îşi desfăşoară activitatea aproximativ 200 de comercianţi, mulţi dintre ei producători, care oferă o gamă variată de produse, la preţuri accesibile oricărui cumpărător.

Programul de funcţionare în sezonul rece este de luni până vineri între orele 6-18, sâmbăta, între orele 6-17, iar duminica, între orele 6-14.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea