Din cauza epidemiei de coronavirus o parte dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Domeniului Public SA Oradea şi-au închis temporar porţile. În toată această perioadă, însă, activitatea continuă cu lucrări de mentenanţă şi întreţinere, o parte dintre angajaţi venind în continuare la serviciu, iar o altă parte, aflându-se în concediu de odihnă.

Aquapark-ul Nymphaea şi Ştrandul Ioşia au fost primele unităţi care au restricţionat accesul vizitatorilor, suspendându-şi activitatea începând de vineri, 13 martie 2020. O parte dintre angajaţi au intrat în concediu de odihnă, iar o altă parte vin la serviciu şi desfăşoară activităţi de igienizare, dezinfecţie, mentenanţa bazinelor interioare, întreţinerea spaţiilor verzi şi curăţenie generală.

La Piaţa 100, a cărei activitate a fost suspendată începând de luni, 16 martie 2020, în această perioadă a fost finalizată procedura de implementare a sistemului de supraveghere video, de extindere a sistemului de iluminat, a fost pregătit punctul de sacrificare a mieilor. "De asemenea, pentru a crea cele mai bune condiţii pentru comercianţii şi vizitatorii noştri, suntem în faza de evaluare a unei licitaţii pentru acoperirea unui canal ANIF, proiect prin care vom mări spaţiul de parcare cu aproximativ 100 de locuri. Apoi, am demarat procedura de achiziţie pentru asfaltarea zonei de bazar dinspre Aeroport", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public.

Începând de luni, 23 martie, un alt segment şi-a închis temporar activitatea, şi anume bazarurile din pieţele agroalimentare. În pieţe se vor comercializa în continuare legume, fructe şi produse alimentare. Ca o măsură de prevenire, programul a fost redus, astfel că pieţele vor fi deschise de luni până sâmbătă, între orele 7-17, iar duminica vor fi închise. De asemenea, zilnic, spaţiile sunt dezinfectate şi vor fi luate toate măsurile de prevenţie dispuse de autorităţi.

La Cimitirul Municipal Rulikowski activitatea nu a fost întreruptă, dar şi aici afluxul publicului este considerabil redus odată cu reducerea numărului de persoane care pot participa la înmormântări. În această perioadă, va fi finalizată acţiunea de plantare a celor 1.000 de arbori şi continuă campania de toaletări.  

Loredana Buz
consilier relaţii publice ADP Oradea