Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Braşovului continuă şi în această perioadă. În momentul actual, muncitorii pregătesc următoarea fază, şi anume turnarea planşeului peste primul nivel, pe latura dinspre magazinul Crişul. Stadiul actual de execuţie este de 19%, termenul de finalizare fiind luna decembrie 2020.

Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Braşovului au început în prima decadă a lunii noiembrie 2019, fiind executate de către SC Electrogrup SA Cluj Napoca. De atunci şi până în prezent, a fost turnat radierul principal al parcării, planşeul peste demisol şi au fost realizate lucrările de instalaţii sanitare de la subsol. 

"În aceste zile se pregăteşte turnarea structurii de rezistenţă peste primul nivel al parcării, pe partea dinspre magazinul Crişul. Pe cealaltă parte, dinspre spital, planşeul va fi turnat începând din 15 aprilie", precizează directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica. 

Parcarea de pe str. Braşovului, situată între Spitalul Militar şi magazinul Crişul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafaţa utilă ajunge la 7.740 mp. 

Parcarea va avea cinci niveluri supraterane, primul fiind demisolul, iar ultimul, o terasă. Valoarea investiţiei este de 15,5 milioane lei, fără TVA, termenul de execuţie fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Finanţarea lucrărilor este asigurată de către Administraţia Domeniului Public SA Oradea.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea