Administraţia Domeniului Public Oradea îşi va înfiinţa propria firmă de curăţenie interioare şi exterioare pentru a putea să-şi salubriezeze ograda proprie, adică în pieţe, ştranduri, Cimitirul Municipal şi Grădina Zoologică. Aleşii locali şi-au dat, joi, acordul de principiu, cu 24 de voturi pentru şi două abţineri, pentru înfiinţarea acesteia.

Până acum, serviciile erau externalizate unor firme de care reprezentanţii ADP Oradea nu sunt mulţumiţi şi despre care s-au plâns că au lucrat cu deficienţe şi întârzieri.

Înainte de a vota, consilierii locali ai UDMR au vrut să ştie mai multe despre necesitatea înfiinţării unei societăţi proprii a ADP Oradea şi în ce condiţii poate să participe la licitaţii. "Serviciile de curăţenie nu pot fi delegate direct către ADP. De aceea au cerut să înfiinţeze o societate cu asociat unic cu care să participe la licitaţii", a răspuns Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice a Primăriei.

Florea a fost completat de Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, care a explicat că societatea municipalităţii va putea participa, în condiţii legale, la licitaţii, cu scopul de a eficientiza acest serviciu. "Vom putea participa la licitaţii cu preţul cel mai mic, căci noi va trebui să acoperim doar costurile pentru măturători şi materiale, celelalte cheltuieli administrative fiind achitate de ADP Oradea", a subliniat Liviu Andrica.

Directorul ADP Oradea nu exclude ca, pe viitor, societatea care urmează să fie înfiinţată să participe la licitaţii pentru curăţenie şi pentru pieţe şi alte spaţii private.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, consilierii au aprobat proiectul potrivit căruia ADP Oradea va investi în amenajarea a peste 3.000 de metri de alei în Cimitirul Municipal din fonduri proprii în valoare de 172.132 euro cu TVA.