În urma modificării Regulamentului de organizare şi funcţionare a Cimitirului Municipal Rulikowski, Administraţia Domeniului Public Oradea face următoarele precizări:

Locurile de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski nu pot fi vândute. Acestea pot fi transmise doar prin moştenire legală sau testament.

Prin excepţie, locurile de veci pot fi donate rudelor până la gradul II inclusiv, cu acordul Administraţiei Domeniului Public Oradea, în baza unui act de donaţie încheiat la un birou notarial.

"Cei care dobândesc un loc de veci prin moştenire legală, testament sau donaţie sunt obligaţi ca în termen de 30 de zile calendaristice să depună actul translativ la Administraţia Cimitirului", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public SA Oradea.

De asemenea, succesorii legali sau testamentari, precum şi beneficiarii donaţiei au obligaţia să achite taxele pentru concesionarea locului începând de la data dobândirii acestuia, indiferent de perioada pentru care taxele erau achitate înainte.

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea