Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Braşovului au continuat pe toată perioada stării de urgenţă, ajungând în prezent la un stadiu care depăşeşte graficul de execuţie. În momentul actual, muncitorii pregătesc turnarea planşeului peste nivelul doi.

Începute în luna noiembrie 2019, lucrările la parcarea de pe strada Braşovului sunt executate de către SC Electrogrup SA Cluj Napoca şi au termen de execuţie luna noiembrie 2020.

"În aceste zile se pregăteşte turnarea planşeului peste nivelul doi al parcării. În paralel, sunt executate lucrări de instalaţii interioare şi pentru alimentare cu apă şi canalizare. De asemenea, sunt în curs de derulare pregătirile pentru montajul pasarelei care va conecta parcarea cu magazinul Crişul. Lucrările sunt în grafic, ba chiar putem spune că avem un mic avans, motiv pentru care estimăm că vor fi finalizate la sfârşitul lunii octombrie", precizează directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

Parcarea de pe strada Braşovului, situată între Spitalul Militar şi magazinul Crişul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafaţa utilă ajunge la 7.740 mp. 
Parcarea va avea cinci niveluri supraterane: un demisol, trei etaje de parcare şi o terasă. La etajul 2, construcţia va avea un acces pietonal, printr-o pasarelă supraterană care va fi ridicată peste strada Braşovului şi va fi conectată la magazinul Crişul, pasarelă ale cărei costuri vor fi suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Construcţia efectivă a parcării este estimată la 15,5 milioane lei, fără TVA, termenul de execuţie fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Finanţarea lucrărilor este asigurată de către Administraţia Domeniului Public SA Oradea.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea