Administrația Domeniului Public Oradea anunță că, începând de sâmbătă, 28 octombrie 2023, și până joi, 2 noiembrie 2023, inclusiv, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8 – 20.

Pentru a evita aglomerația, în ziua de miercuri, 1 noiembrie 2023, accesul auto în cimitir va fi permis doar pentru autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizul autovehiculelor. Cei care doresc totuși să intre cu autoturismul vor putea să o facă, în urma achitării unei taxe de 50 de lei.

În toată această perioadă, intrarea autovehiculelor în cimitir se va face pe poarta principală, iar ieșirea, pe poarta dinspre cartierul Europa. 

Cei care doresc unelte pentru aranjarea mormintelor (sape, greble, lopeți, mături etc.) le pot obține la intrarea în cimitir, pe baza actului de identitate. Tot la intrarea în cimitir, precum și la poarta dinspre cartierul Europa, sunt amenajate spații de unde aparținătorii își pot procura flori, candele, lumânări sau coronițe în amintirea celor dragi. Administrația Cimitirului Municipal le recomandă aparținătorilor să nu aprindă lumânări în preajma coroanelor, evitând astfel eventualele incidente neplăcute. 

Începând din 3 noiembrie și până în 31 martie, accesul publicului în incinta Cimitirului va fi permis între orele 8-17. Biroul Programări Înmormântări, Reînnoiri, Evidență are program cu publicul de luni până sâmbătă, între orele 8.30-15.30.

Loredana Buz
consilier relații publice ADP Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!