Administraţia Domeniului Public Oradea a finalizat lucrările de reabilitare a clădirii fostului Spital de Boli Infecţioase, situată în spatele parcării supraetajate, şi îşi pregăteşte mutarea.

"Este o clădire ridicată în anul 1876 pe care am primit-o (n.r. - în comodat pe 25 de ani) şi am reabilitat-o din fondurile noastre, păstrând detaliile originale", a spus, joi, Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

În 2016, societatea a investit aproape 600.000 lei în lucrările de reabilitare rămase de executat, astfel că sediul este aproape pregătit. "În circa o lună estimez că ne vom muta", a adăugat Andrica.

În schimb, în zona actualului sediu al ADP, adică în spatele Piaţei Cetate, spre blocul Cicero, zona va fi eliberată de chioşcuri şi va fi amenajată o parcare destinată clienţilor pieţei. Comercianţii nu vor avea de suferit, ei urmând să fie mutaţi în altă parte a pieţei.

Pentru această investiţie, Primăria va asigura suma de 40.000 lei. Tot din bugetul local, urmează să fie amenajat şi un drum de acces între strada Cicero şi strada Griviţei, suma prevăzută pentru anul acesta pentru investiţie fiind de 35.000 lei.