Lucrările la parcarea multietajată ce urmează a fi construită în incinta bazei sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea, sunt în faza realizării infrastructurii fundaţiilor pentru cele două corpuri de clădire: Corpul A – Parcare şi Corpul B – Birouri.

Mai exact, după demolările ce s-au impus în zonă şi organizarea de şantier, au fost trasate săpături pentru realizarea fundaţiilor. În prezent, a fost turnată integral fundaţia pentru corpul de birouri, iar cea aferentă parcării a fost turnată în proporţie de 60%. Tot în această perioadă, au fost deviate reţelele de termoficare din zonă. Suprafaţa terenului aferent parcării este de 4387 mp, iar suprafaţa desfăşurată (corpurile A şi B) ajunge la 8355 mp.

Aici sunt prevăzute 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi alte 6 pentru motociclete.

"Construcţia va fi structurată astfel: un demisol, parter, două etaje şi terasă. Parcarea va avea dublu acces, de pe str. George Bariţiu şi prin intermediul unui drum de legătură din str. Academiei. Odată cu realizarea acestei investiţii ne dorim să îmbunătăţim problema locurilor de parcare din zona centrală a Oradiei", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Terenul pe care urmează să fie construită parcarea este situat lângă Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Palatul Poştelor şi Biserica Romano-Catolică "Maica Îndurerată", într-un perimetru delimitat de arterele majore de circulaţie de pe străzile Roman Ciorogariu, George Bariţiu, Moscovei şi Academiei, cu acces dinspre str. George Bariţiu.

Valoarea investiţiei este de 15,3 milioane lei, fără TVA, finanţarea lucrărilor fiind asigurată de către Administraţia Domeniului Public SA Oradea. Lucrările sunt realizate de Construcţii Bihor, termenul de execuţie fiind de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, şi anume 21 iulie 2021.

Loredana Buz
consilier relaţii publice ADP Oradea