Mutarea magazinului de pompe funebre al Administraţiei Domeniului Public Oradea de pe strada Primăriei în Cimitirului Municipal "Rulikowski", lângă clădirea administrativă, a fost finalizată săptămâna trecută, iar acum familiile îndoliate pot găsi aici întreaga paletă de servicii funerare. Investiţia s-a ridicat la 67.800 de lei, fără TVA.

Magazinul de pompe funebre este deschis lângă Biroul unic de înmormântări, înfiinţat în 2012. "Acum orădenii nu mai trebuie să facă atâtea drumuri pentru serviciile de înmormântare. De la Primărie vin direct la Cimitirul Municipal, unde pot să concesioneze, respectiv reconcesioneze locul de veci, să programeze înmormântarea, dar şi să cumpere sicriu, cruci şi alte materiale necesare înmormântării", a declarat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, ADP Oradea practică preţuri sub cele ale pieţei de nişă. Cel mai ieftin sicriu din magazinul de pompe funebre costă 387 de lei, iar cel mai scump 1.451 de lei, fiind realizat din lemn de brad, cu două capace şi toate accesoriile. Magazinul este deschis de luni până vineri între orele 8 şi 17, respectiv sâmbătă între orele 8 şi 15.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Andrica a anunţat că, tot din fonduri proprii, ADP Oradea a asfaltat din noiembrie 2013 şi până acum aproximativ 10.000 de metri pătraţi de alei între parcelele 28 şi 139. "Acum nu mai avem alei neasfaltate în Cimitirul Municipal", a afirmat şeful societăţii publice, precizând că investiţia, în valoare de 419.937 lei, fără TVA, s-a realizat din fonduri provenite din taxa achitată de firmele care fac aranjamente funerare în "Rulikowski".

Totodată, în Cimitirul Municipal a fost amenajat şi un vestiar modern pentru angajaţi, investiţia costând 27.000 de lei, fără TVA.