Afişele electorale au ajuns sămânţă de scandal în Beiuş. Printr-un comunicat dat publicităţii vineri, organizaţia PDL Beiuş acuză PNL că duce o "campanie extrem de murdară", pentru că "liberalul Adrian Domocoş (n.r. - primarul în funcţie şi, totodată, candidat la un nou mandat) este disperat că va pierde fotoliul de primar".

"După patru ani de mandat, deşi a trecut prin mai multe scandaluri punctate prompt de presă, Adrian Domocoş, primarul în funcţie al municipiului Beiuş, a intrat relaxat în competiţia electorală. Considera că va obţine uşor un nou mandat şi se lăuda că va avea şi 10 oameni în Consiliul Local. Însă în curând şi-a dat seama că lucrurile nu stau chiar aşa când a văzut lista de consilieri a PDL Beiuş pe care se aflau oameni noi, fără nicio problemă de imagine, dar cu rezultate deosebite în carieră şi foarte cunoscuţi în Beiuş. De departe cel mai de seamă este Adrian Ciorna, fondatorul a două organizaţii non-profit, Habitat şi Bunul Samaritean cu importante realizări atât în Beiuş cât şi la nivel naţional", se laudă PDL Beiuş.

Totodată, candidatul PDL la Primăria Beiuş, Nicolae Jolţa (fost deputat PNL), spune, conform comunicatului, că el şi colegii săi doresc să facă "un alt fel de politică", adică una mai apropiată de oameni. "Una în care să fim în primul rând aproape de oameni, să comunicăm direct şi cât mai des cu ei, nu doar în campania electorală. Una care să aducă investitori în Beiuş şi în care oamenilor sau agenţilor economici să nu le fie teamă de primar", susţine Jolţa.

Pedeliştii se plâng că primarul Adrian Domocoş, când a aflat că ei vorbesc cu oamenii pe stradă, "într-un acces de furie, l-a abordat pe stradă pe Adrian Ciorna, portavocea PDL în Beiuş, apostrofându-l: "Cu ce eşti tu mai moral decât mine?"". "Întrebarea era pusă de singurul primar din Beiuş împotriva căruia s-au deschis mai multe procese penale şi era adresată unui om, cetăţean de onoare al Beiuşului care a reuşit să atragă peste 5 milioane de euro în Beiuş prin proiectele derulate de organizaţiile sale", comentează pedeliştii în comunicat.

Dincolo de "apostrofările" verbale, reprezentanţii PDL susţin că liberali au trecut şi la fapte nelegale, fiindcă ar fi distrus toate afişele electorale ale contracandidaţilor lui Domocoş şi au tapetat cu posterele acestuia toate punctele de afişaj electoral. "În plus, au lipit afişe inclusiv pe instituţii publice gestionate de Primărie, cum ar fi Stadionul Municipal, Sala de Sport sau hala de lactate de la piaţă. Au ajuns până într-acolo încât au lipit afişe cu Domocoş inclusiv pe gardul casei lui Jolţa, candidatul PDL la Primărie", zic democrat-liberalii.

În consecinţă, PDL Beiuş a depus o plângere oficială la Poliţie şi a solicitat prinderea şi sancţionarea vinovaţilor.