Adrian Dume poate să-şi reia funcţia de director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor după ce, pe 27 decembrie, a fost eliberat din arest preventiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, urmează să semneze în cursul zilei de vineri o dispoziţie prin care, practic, Adrian Dume va fi repus în funcţie. "Prin prima dispoziţie din luna noiembrie Consiliul Judeţean a constatat suspendarea de fapt a contractului de managment strict pe perioada arestului preventiv. Acum, printr-o nouă dispoziţie care urmează să fie emisă astăzi, constatăm că i-a încetat starea de arest preventiv din 27 şi, deci, din acea dată contractul nu îi mai este suspendat", a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan, vineri, la prânz, pentru BIHOREANUL.

Decizia a fost luată după ce, la începutul săptămânii, Adrian Dume a depus la CJ Bihor o adresă prin care informează instituţia că nu mai este în arest preventiv. "Adrian Dume îşi poate relua funcţia de director, însă, deocamdată are depusă o cerere de concediu medical valabilă până astăzi, adică pe 10 ianuarie. Din câte cunosc, şi-a depus şi o cerere de concediu de odihnă neefectuat în 2013", a mai precizat Mircea Jacan, cel care, de altfel a şi fost delegat să conducă CJCPCT Bihor cât Dume a fost în arest.

Totuşi, nu se ştie dacă Adrian Dume îşi va relua funcţia. "Adrian Dume nu are o interdicţie legală pentru a executa vreo funcţie, dar, având în vedere că perioada de arest a avut consecinţe asupra sănătăţii sale, în momentul de faţă este în concediu medical şi urmează să ia o decizie în legătură cu viitorul lui", a declarat pentru BIHOREANUL avocatul său, Mircea Ursuţa.

DNA Oradea l-a reţinut pe directorul CJCPCT Bihor pe 29 noiembrie sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice. Managerului i se impută că ar fi decontat cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea unor evenimente care, în realitate, nu au avut loc.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean

Adrian Dume, şeful Culturii Tradiţionale Bihor, a fost pus în libertate