Jucătorul echipei FC Bihor Adrian Mărkuş a debutat marţi seară la echipa naţională de seniori, în meciul pe care aceasta l-a disputat în Turcia, la turneul din Antalya, în compania echipei de primă ligă ucraineană Kryvbas Krivoi Rog.

Partida a fost câştigată de echipa tricoloră cu scorul de 2-1, printr-o dublă reuşită de dinamovistul Marius Niculae.

Adrian Mărkuş a intrat pe teren în minutul 76, înlocuindu-l pe Bumba.

A fost cel de-al doilea joc pentru echipa de seniori a României în turneul din Antalya, după succesul repurtat cu scorul de 4-0 în faţa reprezentativei Turkmenistanului.

În jocul cu ucrainenii, atacantul lui Dinamo a deschis scorul în minutul 14, îndeplinind o simplă formalitate de la 17 metri de poarta adversă, în timp ce golgeterul lui Kryvbas, Samodin, a egalat înainte de pauză cu o lovitură de cap. Acelaşi Marius Niculae a adus victoria tricolorilor cu ajutorul unui gol superb înscris din foarfecă ('46).

În acest joc antrenorul Victor Piţurcă a utilizat următoarea formulă: Bălgrădean - Rîpa (min. 57 Papp), Luchin, Dr. Gigore, Sepsi (min. 57 Grecu) - Neagu (min.85 Pintilii), Bourceanu - M. Roman, Marinescu (min. 67 Goga), Bumba (min. 76 Mărkuş) - M. Niculae.

Pentru Kryvbas a fost titular şi mijlocaşul Darijan Matici, slovenul care a evoluat pentru Rapid în sezonul 2009-2010.

Selecţionerul Piţurcă nu s-a putut baza însă pe 5 stelişti, întorşi în cantonamentul echipei de club după "amicalul" cu Turkmenistan: Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Tătăurşanu şi Tănase.