Sute de oameni au stat la coadă încă de duminică noaptea să îi aducă un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu. Mulţi dintre cei care au aşteaptat să ajungă, cu flori în mână, la sicriul depus în holul Ateneului au fost veniţi din toată ţara, spunând că au ţinut să ajungă duminică în Capitală din respect şi dragoste pentru poetul şi omul Adrian Păunescu.

După slujba religioasă, la care participă mii de persoane, cortegiul funerar a mers, duminică, la Cimitirul Bellu, poetul fiind înmormântat pe Aleea Scriitorilor. Ceremonia va fi una cu onoruri militare, deoarece poetul a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Poetul se va odinhi de duminică pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Chiar la picioarele lui Mihai Eminescu şi foarte aproape de mentorul lui, scriitorul Eugen Barbu.

Sâmbătă seara, sicriul a fost depus la Ateneul Român. La plecarea cortegiului de la Uniunea Scriitorilor, oamenii au aplaudat minute în şir. Artişti, politicieni, lideri de sindicat, poliţişti, dar şi oameni simpli au mers sâmbătă seară la Uniunea Scriitorilor pentru a-şi lua adio de la Adrian Păunescu.