În organizarea Asociaţiei Judeţene de Culturism Bihor, în colaborare cu Direcţia pentru Sport şi Tineret Bihor, la sala de culturism din incinta Casei Tineretului din Ioşia s-a desfăşurat în weekend prima etapă a Triatlonului de forţă, competiţie rezervată atât sportivilor legitimaţi, cât mai cu seamă celor nelegitimaţi.

Concursul efectiv a avut loc pe două categorii de vârstă, juniori şi seniori, la trei probe: împins culcat, genoflexiuni şi îndreptări.

În urma desfăşurării întrecerilor, la categoria juniori, cel mai bun s-a dovedit a fi Adrian Roşca (Rapid Oradea) cu 6,72 puncte, urmat de Ionuţ Seghişan (Power Fitness) cu 5,85 puncte şi Iosif Ventel (Aleşd) cu 3,22 puncte.

De precizat faptul că la împins culcat greutatea a fost de 135 kg, la genuflexiuni, 220 kg, iar la îndreptări, 245 kg. Câştigătorul acestei categorii face parte din lotul naţional al României şi participă cu regularitate la întreceri de acest gen.

La seniori a reuşit să se impună Florin Lupaş (Rapid Oradea), cu 6,33 puncte, urmat îndeaproape de coechipierul lui, Dan Blaj, cu 6,26 puncte şi Bologh Gergo (Viogym Oradea), cu 6,01 puncte. Cel mai bun rezultat la împins culcat a fost 165 kg, la genoflexiuni, 255 kg, iar la îndreptări, 285 kg.

Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome şi cupe urmând să participe la Aleşd, pe data de 21 mai, la marea finală. Până atunci însă, următoarea etapă este programată sâmbătă, 14 mai, la Marghita.