În urma investigaţiilor de la Institutul Matei Balş, în pondere de 99%, românul suspect că ar fi contactat Ebola în Nigeria ar suferi de alte două afecţiuni, una dintre acestea dând simptomele care au dus cu gândul la Ebola. Este posibil ca aceste boli sa fie contactate în Nigeria, însă se exclude varianta Ebola, a anunţat Adrian Streinu-Cercel, managerul spitalului Matei Balş.

"Prima veste bună e că 99% se infirmă posibilitatea unui caz de Ebola în România. Vom afla astăzişi în cursul zilei de mâine. Am aflat toate datele clinice ale acestui element. Şi am aflat amănunte care ne îndepărtează forte mult de posibilitatea infecţei cu Ebola. Monitorizăm foarte mult situaţia Ebola. În acest an, avem cel mai mare număr de cazuri de Ebola. Nigeria este departe de a fi un focar şi nu se înegistrează cazuri de transitere pe cale umană. În cazul acestui pacient, e vorba de două boli, dintre care una dă aceste simptome. La momentul acesta, ne îndepărtăm destul de mult, apropape 99%. Este posibil să fie vorba de alte infecţii originare din această zonă", a declarat Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a precizat că românul care a lucrat în Nigeria a efectuat muncă de birou, neintrând în contact cu persoane bolnave sau cu zone în care s-ar fi putut infecta. Cele două boli nu sunt transmisibile, însă bolnavul a refuzat să se facă publice diagnosticele puse la Instututul Matei-Balş.

Citeşte pe aceeaşi temă: Primul român suspect de Ebola