Trimisă în judecată pentru fals în declaraţii, conflict de interese şi purtare abuzivă, Sanda Mercea a fost suspendată de la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

Locul ei a fost luat de Adriana Calapod, până acum şefa Serviciului Monitorizare şi Laboratoare. Decizia a fost luată de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, care a emis o decizie în acest sens. "Doamna Adriana Calapod a fost numită prin decizie a preşedintelui ANPM, pe perioada suspendării", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, Dorina Radoveţ, purtătorul de cuvânt al APM Bihor.

Până acum, Adriana Calapod era şef al Serviciului Monitorizare şi Laboratoare din cadrul APM Bihor, instituţie în care lucrează din anul 2000.

Procurorii Curţii de Apel Oradea au anunţat, vineri, că au trimis-o în judecată pe Sanda Mercea. Aceasta este acuzată că nu şi-a declarat calitatea de acţionar şi administrator al unei societăţi comerciale, nici când era funcţionar la Administraţia Imobiliară Oradea, unde a lucrat până în 2010, nici de când s-a angajat la APM Bihor. De asemenea, procurorii o acuză pe Mercea de conflict de interese, întrucât în 2013, la reorganizarea instituţiei, când a fost nevoită să reducă posturi în instituţie, şi-a păstrat propriul post de la Serviciul Calitatea Factorilor de Mediu, dar a dat afară o angajată de pe un alt post, dar şi pentru că a semnat o dispoziţie de plată pentru 20 de chitanţiere cumpărate de la firma Mardan Exim SRL, deţinută de soţul ei, Adrian Mercea.

Detalii din rechizitoriul procurorilor Curţii de Apel Oradea puteţi citi în ediţia tipărită din această săptămână a BIHOREANULUI!