Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi, şi-a aflat luni adversarii din primul tur al Ligii Campionilor Europeni.

În urma tragerii la sorţi, efectuată la sediul Ligii Europene de Nataţie, echipa orădeană, calificată pe tabloul principal al competiţiei, după ce s-a clasat de pe locul III în turneul preliminar din Franţa, de la Marseille, a aflat că va face parte dintr-o grupă cu Voluagmeni Atena, Jadran Herteg Novi (Muntenegru) şi Possilipo Napoli (Italia).

Jocurile vor avea loc în perioada 23-25 septembrie, în Grecia, la Atena, organizatoare fiind echipa Voluagmeni.

Primele două clasate vor obţine calificarea pentru faza următoare a competiţiei, în timp ce ultimele două vor lua drumul Europa Cup, cea de-a doua competiţie continentală inter-cluburi.

Formaţia Voluagmeni Atena este vicecampioana Greciei, Jadran Herteg Novi a câştigat ultima ediţie a Ligii Adriatice, în timp ce italienii de la Possilipo Napoli sunt foarte cunoscuţi orădenilor, deoarece în ediţiile trecute ale cupelor Europene s-au mai întâlnit.

"Este o grupă foarte dificilă. Nu avem un obiectiv anume în Liga Campionilor, obiectivul nostru este accederea în semifinalele Europa Cup, dar încercăm şi la Atena să obţinem un loc cât mai bun", a declarat preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, imediat după tragerea la sorţi.