Campioana Românei la polo, formaţia orădeană CSM Digi şi-a aflat luni adversarii pentru primul tur din cea mai prestigioasă competiţie europeană intercluburi, Liga Campionilor.

Astfel, în urma tragerii la sorţi efectuată în Italia, unde are loc în aceste zile un stagiu de arbitri, echipa orădeană a fost repartizată într-o grupă extrem de puternică, este vorba de grupa A, alături de echipele Steaua Roşie Belgrad, Mladost Zagreb, Dinamo Moscova, CN Marseille, Schumann BZC (campioana Olandei) şi Galatasaray Istanbul.

Meciurile acestei grupe se vor desfăşura în Franţa, în bazinul echipei CN Marseille, în perioada 7-11 septembrie.

Astfel, campionii României îşi vor putea măsura forţele cu unele dintre cele mai puternice echipe ale Europei. Ei se vor întâlni, cu acest prilej, şi cu unul dintre cei mai buni poloişti români ai momentului, Cosmin Radu, care activează la echipa croată Mladost Zagreb.

"Am căzut într-o grupă grea, avem adversari pe măsură. Să vedem câte echipe au dreptul de calificare pe mai departe", a declarat organizatorul de competiţii al echipei CSM Digi, Dorin Roşca.

Iniţial, Liga Europeană de Nataţie a prevăzut pentru primul tur al Ligii Campionilor 4 grupe, dar în cele din urmă s-a renunţat şi s-a adoptat un sistem cu două grupe, a câte 6 echipe.

În grupa B, care va avea loc la Kotor, în Muntenegru, au fost repartizate echipele: CN Posillipo (Italia), VK Primorac Kotor (Muntenegru), Szegedi VE (Ungaria), Panathinaikos Atena, Montpellier Waterpolo (Franţa) şi BMK Kharkov (Ucraina).