AEK Oradea, campioana Bihorului, care a pierdut la “loteria penalty-urilor”, duminică, finala turneului regional de minifotbal, disputat pe propriul teren. La finele timpului regulamentar scorul în partida cu Nedav a fost egal (1-1), urmând ca la capătul loviturilor de departajare formaţia din Arad să se impună cu 3-2.

Ratare “la mustaţă”

Competiţia a adunat la start 20 de echipe din 8 judeţe, primele şase clasate urmând să se califice la turneul final care se va desfăşura la Bacău în perioada 12-15 iulie iar câştigătoarea competiţiei în Liga Campionilor.

AEK a ratat această şansă, şi asta doar din cauza loteriei penalty-urilor unde jucătorii de la Nedav Arad au arătat că au mai mult sânge rece, dar şi portarul orădean a “forţat” ieşind de mai multe ori de pe linia porţii. A fost un meci în care orădenii au deschis scorul repede prin Fărcuţa în minutul 2, dar au fost egalaţi în minutul 16 de Bozian (1-1). În repriza a doua orădenii au dominat, dar au ratat şanse importante prin Zadori, Fărcuţa sau Cuc, astfel că s-a ajuns la lovituri de departajare. 

Ghinion a avut şi cealaltă echipă orădeană, Panoramic, care nu a ieşit din grupă cu toate că a acumulat 8 puncte din trei victorii (una la penalty-uri) şi o înfrângere.

Ediţie bună

Ediţia din acest an a demonstrat că minifotbalul este în continuă ascensiune. Calitatea meciurilor a fost mai bună, numărul foştilor jucători din Liga 1 mai mare (Bundea, Sfârlea, Fl. Lazăr, Ianc, Neaga, Huţan, Botiş, R. Mărginean, Selagea, C. Chiş, etc), iar cele 20 de echipe s-au luptat "la sânge".

Locul al 3-lea în competiţie a fost ocupat de formaţia Dia Guard Divino Zalău care s-a impus în finala mică, scor 3-2, cu Beer Hunters Alba Iulia. Alături de cele patru semifinaliste, Luciano Arad și LIN&EMA Alba Iulia au ocupat locurile 5 și 6 și au obținut calificarea la turneul final al CN care se va desfăşura la Bacău.

Premii special au obţinut: cel mai bun portar - Vlad Ghețe (AEK Oradea), cel mai bun jucător – Pavel Ciprian (Dia Guard Divino Zalău), premiul fair-play – RMC Alba Iulia (niciun cartonaş în 8 jocuri disputate). . Federaţia de Minifotbal din România a acordat o diplomă pentru buna organizare a competiţiei lui Spiridon Baltsavias.

Echipele bihorene, premiate

În cadrul Campionatului Regional Nord-Vest a avut loc un moment festiv vineri seara, în care au fost premiate echipele bihorene participante la Campionatul Judeţean şi la Campionatul Firmelor şi Instituţiilor Publice.

Pe primele trei locuri în campionatele desfăşurate la Baza Tineretului s-au clasat: 1. AEK Oradea, 2. Panoramic, 3. Inter Oradea (Liga I, Campionatul Judeţean); 1. Paţanii, 2. Clima Art, 3. Premier (Liga II); 1. Piaţa Nufărul, 2. Turism, 3. Consulting (Seria I, Campionatul Firmelor); 1. Termoficare, 2. Plexus, 3. Madrugada (Seria II).

Organizatorii au oferit şi premii individuale: Liga 1, cel mai bun portar – Vlad Gheţe, cel mai bun jucător – Adrian Şumălan; Liga II, cel mai bun portar – Cristian Silaghi, cel mai bun jucător – Adrian Locovei; Campionatul Firmelor, cel mai bun portar – Horea Cioară, cel mai bun jucător – Cosmin Bulboacă.

Pentru ediţia viitoare a Campionatului Judeţean şi a Campionatului Firmelor şi al Instituţiilor publice înscrierile se fac până în 15 septembrie la Baza Tineretului. În 2018, turneul final al Campionatului Firmelor va avea loc la Oradea.