Două gropi de gunoaie au luat foc, sâmbătă, în jurul Oradiei, spre nemulţumirea multor bihoreni, care au reclamat că fumul dens a poluat aerul.

"În jurul orei 21, am ieşit pe terasă şi era un aer irespirabil. Te dureau ochii de la fumul dens, ca ceaţa", a reclamat o cititoare a BIHOREANULUI.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, cauza a fost un incendiu produs la un teren viran din Sântandrei. De fapt, o fostă groapă de gunoi a satului, în care erau aruncate deşeuri de tot felul, a luat foc, iar deşeuri de hârtie şi carton de pe o suprafaţă de 200 de mp au fost mistuite. "Cauza probabilă a incendiului a constituit-o utilizarea focului în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

În aceeaşi zi, un incediu cu o cauză probabilă similară s-a produs la gropa de gunoi din localitatea Rontău. Şi aici, au ars numai deşeuri menajere.

Tot în Rontău, comuna Sânmartin, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai au stins şi un incendiu izbucnit în curtea unei gospodării, cel mai probabil din cauza unei ţigări aruncate la nimereală.

Pe de altă parte, duminică, pompierii orădeni au revenit în Sântandrei, unde au localizat şi lichidat un incendiu de vegetaţie uscată, produs la un alt teren viran, dar şi pe strada Nufărului din Oradea, unde au stins un incendiu izbucnit la un autoturism, eveniment soldat cu arderea cablurilor electrice din compartimentul motor.