Aeroclubul teritorial "Smaranda Brăescu" din Oradea primeşte înscrieri pentru cursurile de planorism şi paraşutism până pe 7 februarie. La fel cum se întâmplă şi în alte filiale care aparţin Aeroclubului României, cursurile sunt gratuite (în limita locurilor disponibile) pentru persoanele cu vârste între 15 şi 23 de ani.

Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie - aprilie şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta) care va începe în luna mai.

Informaţii detaliate despre cursuri, precum şi despre oportunităţile privind continuarea activităţii după absolvirea acestora pot fi găsite pe site-ul Aeroclubului Romaniei.

Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate va fi constituit din notele obţinute la examenul de absolvire al modulului teoretic al cursurilor respective. Înscrierile se vor efectua exclusiv online prin aplicaţia care va putea fi accesată prin intermediul site-ului Aeroclubului României.

Contactat de BIHOREANUL, comandantul Aeroclubului teritorial "Smaranda Brăescu" Oradea, Sergiu Tabuia, spune că speră că în acest an modulele practice de zbor cu planorul şi salt cu paraşuta să se poată desfăşura la Oradea, în zona Aeroportului, aşa cum s-a întâmplat până în 2012. 

"La mijloc este o problemă mai veche de natură juridică, însă am găsit deschidere din partea noii conduceri a Consiliului Judeţean şi a Aeroportului, astfel că sperăm să se rezolve şi să putem folosi zona în care se ţineau cursurile practice ale aeroclubului. În ultimii ani, cursurile teoretice s-au ţinut la Oradea, dar salturile le-am făcut la Arad, iar zborurile cu planorul la Braşov", a declarat Sergiu Tabuia.

Conform informaţiilor de pe site-ul Aeroclubului României, pentru paraşutism se pot face înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi, cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Tîrgu Mureş.

Pentru planorism se pot face înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi, cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Tîrgu Mureş.