Aeroportul din Debrețin a fost închis temporar, din cauza stării pistei, care a fost afectată de temperaturile ridicate persistente, a informat agenția de presă ungară MTI.

„În timpul inspectării pistei efectuate joi seară, la ora 18, angajaţii au constatat pe suprafaţa pistei un defect apărut din cauza temperaturilor ridicate persistente, prin urmare, ţinându-se cont de cel mai înalt nivel al reglementărilor de siguranţa zborului, s-a decis închiderea temporară a Aeroportului Internaţional Debrecen, până la remedierea defecţiunii”, a informat MTI.

Potrivit unui comunicat al conducerii aeroportului, remis joi, „remedierea problemei apărute va dura, şi în funcţie de condiţiile meteo, cel puţin o săptămână”, iar „companiile aeriene partenere care operează zboruri de linie şi zboruri charter au fost informate astfel încât să poată lua, cât mai curând posibil, decizii privind reprogramarea zborurilor şi să îşi poată informa pasagerii”.

„Se face tot posibilul pentru a finaliza cât mai repede reparaţiile și a putea primi din nou pasageri”, mai precizează comunicatul aeroportului din Debrețin, citat de MTI.

Închiderea acestui aeroport afectează și cetățeni români din partea de nord-vest a țării, inclusiv din Bihor, care foloseau de aici serviciile companiei low cost Wizz pentru a ajunge în diverse destinații din Europa.

În comunicatul Aeroportului din Debrețin se menționează că pasagerii trebuie să contacteze companiile aeriene ori agențiile de turism pentru a afla detalii despre reprogramarea zborurilor. 

Anunțul publicat de reprezentanții aeroportului din țara vecină:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!