Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit recent în satele Ineu şi Vadu Crişului mormane uriaşe de gunoaie textile şi din plastic care au fost aduse din străinătate, chipurile pentru a fi reciclate. În realitate, ele au fost importate doar pentru ca străinii să scape de ele, de către nişte firme care, fireşte, iau bani serioşi din afacere.

Bihorel a aflat că în spatele gozurilor se află nimeni alta decât Georgeta Trifa, despre care BIHOREANUL a dezvăluit în 2017 că aduce în România gunoaiele mafiei italiene. Fostă angajată a Jurnalului de dimineaţă care în anii ‘90 a făcut închisoare pentru înşelăciune şi, concomitent, o "goarnă" a PSD, femeia şi-a văzut nestingherită de afacere.

Prin două firme pe care le deţine, Intrarom Service, unde este unica proprietară, şi Gaz&Oil Gross Group, în care s-a asociat cu un anume Adrian Grossu, a închiriat un teren de la directorul clubului sportiv Crişul Oradea, Ionel Bungău, pe amplasamentul fostului CAP din Ineu, unde a dosit o parte din gunoaie.

Pe firul combinaţiei au intrat acum procurorii, sesizaţi de Garda de Mediu. Cât de curată va ieşi Trifa din poveste rămâne de văzut.