Chiar de la intrarea în restaurantul Palazzo, invitaţii au fost aşteptaţi să închine un pahar de şampanie cu Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor care le-a urat pe rând o seară minunată la Bal. Domnii şi doamnele, îmbrăcaţi în costume şi rochii elegante şi-au ocupat locurile la masă şi au aşteptat sosirea invitatului special. Maestrul Ion Caramitru a fost întâmpinat cu aplauze şi, în discursul lui, a cerut oamenilor din mediul de afaceri bihorean să îşi dovedească generozitatea investind în artă şi cultură.

Amfitrionul serii a fost Lucian Cremeneanu care a făcut intrarea în scenă a fiecărui artist local care a concertat. Seara a început cu micuţii talentaţi de la grupul de solişti Meda Music, iar apoi oaspeţii i-au putut vedea dansând pe cei de la Feeling Dance.

Totuşi, atmosfera a început să se destindă abia atunci când artistul englez mutat în Oradea, David Bryan, a chemat lumea la dans, iar afaceriştii, rând pe rând, s-au ridicat de la mese. Momentele artistice au continuat cu soprana Simona Boboia şi baritonul Marian Boboia care au încântat audienţa cu melodii precum "O sole mio" şi "Time to say goodbye".

Momentul mult-aşteptat a fost desemnarea câştigătorilor Premiilor de Excelenţă în Afaceri în anul 2009, oferite de Federaţia Patronilor şi înmânate de maestrul teatrului românesc, Ion Caramitru. Primul premiu i-a revenit afaceristului Beniamin Rus, pentru Omul de afaceri al anului, compania Selina fiind lider de piaţa în domeniul construcţiilor. Femeia de afaceri a anului a fost desemnată Teodora Lăzureanu, proprietara Academiei de dans şi bune mainere Ars Nova, iar Premiul de Execelenţă pentru sprijinirea mişcării patronale i-a fost acordat lui Ioan Gădălean, proprietarul firmei Cesal.

Cel mai important premiu al serii i-a revenit Simonei Crupaci, proprietara firmei specializate în polistiren, Genderca. Aceasta a fost premiată pentru cea mai dinamică evoluţie în afaceri în anul 2009. Premiul pentru Omul politic al anului i-a revenit preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, iar Premiul de Excelenţă în Mass-Media i-a revenit Claudiei Vidican, jurnalistă pe domeniul economic la cotidianul local Adevărul. În final, membrii Federaţiei Patronilor Bihor şi-au premiat şeful, Ioan Lucian primind placa pentru cel mai bun preşedinte.

Pe lângă personalităţile menţionate mai sus, printre cei prezenţi la ediţia aniversară a Balului Patronilor s-au aflat şi Gavrilă Ghilea, Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, şi viceprimarul Gheorghe Carp.

Atmosfera a fost antrenată şi de Kozak Band care au cântat melodii pe gustul tuturor. Vrând să dea peste nas crizei, afaceriştii au cântat şi dansat pe binecunoscuta melodie "I will survive".

La miezul nopţii, invitaţii au urmărit un foc de artificii, după care au intrat pentru a servi desertul şi tortul aniversar.

Domnul şi doamna serii au fost desemnaţi afaceristul Ioan Bungău şi doctorul Marcela Vigdorovici. Deşi dintre cei două sute de invitaţi, la Bal s-au prezentat puţin peste o sută, oamenii cu bani ai Bihorului s-au relaxat pentru o noapte într-o locaţie luxoasă, cu o atmosferă de sărbătoare şi cu un meniu pe măsură.

Vezi atmosfera de la Balul Patronilor, în galeria de imagini!