Administratorul firmei Maier International, Florin Maier, 60 de ani, şi contabila sa, Dorina Pop, 58 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce poliţiştii antifraudă au descoperit că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 71.000 de lei, prin evaziune fiscală.

"M.F. este acuzat că, în cursul anului 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, a angajat societatea într-un circuit comercial nereal prin înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a unei operaţiuni comerciale fictive (o factură fiscală) în sensul achiziţionării unor utilaje de construcţii de la diferite persoane. Orădeanca P.D. este suspectată că, în calitate de contabil în cadrul aceleeaşi societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în documentele contabile ale societăţii cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale", se arată într-un comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor.

Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 71.429,06 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Serviciul de Investigare a Fraudelor a finalizat cercetările în ce-i priveşte pe cei doi şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi suspecţi.

Florin Maier a fost un afacerist cunoscut al anilor ‘90, ca deţinător al fabricii de confecţii care îi purta numele, al unei fabrici de mezeluri şi, pentru o vreme, chiar şi al unei publicaţii locale, cotidianul Vest, falimentate ulterior.

Firma Maier International, pe care Maier este acuzat că a făcut evaziunea, este un depozit de materiale de construcţii şi ciment.