Din 1 martie, angajaţii RER Ecologic Service nu mai intră în niciun bloc din Oradea pentru a goli pubelele sau containerele! Ca urmare, toţi orădenii trebuie să-şi respecte obligaţia contractuală de a lăsa deşeurile la limita proprietăţii în ziua programată pentru colectarea acestora.

Anul trecut, operatorul a început dotarea tuturor blocurilor din oraş care au ghene cu recipiente de colectare nou-nouţe, atât pentru aşa-numita fracţie umedă (deşeuri menajere), cât şi pentru cea uscată (deşeurile reciclabile). Aproape toate blocurile au primit pubele şi containere noi, astfel că de la 1 martie muncitorii RER nu mai intră în scara niciunui bloc pentru a goli recipientele.

Orădenii au dreptul să-şi folosească ghenele în continuare, dar în acelaşi timp au şi două mari obligaţii pe care trebuie să le respecte: să colecteze deşeurile selectiv (adică separat cele menajere de reciclabile) şi să le lase la limita proprietăţii.

Practic, aceasta înseamnă că oamenii pot să arunce de-a valma gunoaiele menajere pe tubulatura verticală din casa scărilor, cu condiţia ca cineva să scoată pubelele în faţa blocului în ziua de colectare, iar reciclabilele trebuie să le depună în recipienţii cu capace galbene primiţi de asociaţii de la RER.