Universitatea din Oradea este mai săracă, după ce a pierdut definitiv dreptul de a folosi mai multe clădiri pe care le are pe strada Traian Blajovici nr. 2, unde învaţă studenţii la Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

Imobilele cu pricina sunt în proprietatea Consiliului Judeţean, care anul trecut a votat revocarea dreptului de administrare al Universităţii, valabil până în anul 2058. CJ Bihor a invocat că are nevoie de spaţii pentru a onora două solicitări, una venită de la Teatrul Regina Maria, pentru depozit de decoruri, şi alta de la Ministerul de Interne, care vrea să construiască o policlinică pentru angajaţii proprii.

Universitatea a susţinut la rându-i că nu poate preda clădirile, folosite tot ca depozite, pe motiv că are deficit de spaţii. Cum la politicieni n-a găsit înţelegere, a cerut judecătorilor să anuleze hotărârea CJ, dar fără succes.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Oradea a respins definitiv acţiunea, aşa că actorii pot să-şi mute recuzita, iar MAI se poate apuca de proiectarea policlinicii. Din toată povestea, studenţii pot învăţa o lecţie bună: cum politicienii dau cu o mână şi iau cu două...