Cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit, printr-o decizie definitivă a Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, scrie news.ro.

”În urma judecării cazului părintelui Cristian Pomohaci, Consistoriului Eparhial s-a pronunţat şi a hotărât caterisirea părintelui. Înseamnă pirederea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi.

Decizia a fost aprobată de IPS Irineu, este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolit.

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. 

Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

În această săptămână, Pomohaci a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Preotul Cristian Pomohaci, escortat de poliţişti şi aplaudat de săteni la Oşorhei: "Pentru că prea mult iubesc sunt judecat!" (FOTO/VIDEO)