Muzicianul A.G. Weinberger şi-a prezentat, miercuri seara, noul spectacol "Gringotronic" în faţa publicului orădean.

Într-un one-man-show de o oră şi jumătate, care a adunat aproximativ 250 de spectatori în sala Filarmonicii de Stat, muzicianul orădean stabilit la Bucureşti a jalonat printre marile sale pasiuni muzicale şi culturale sub pretextul unui călător în timp "venit din viitor pentru a aduce cântece din trecut pentru voi, cei din prezent".

"Nici nu ştiţi ce emoţii mă cuprind când ajung să cânt la Oradea", a mărturisit A.G. de la microfon. Înconjurat de echipamente electronice digitale de ultimă generaţie care i-au înlesnit producţia spectacolului, Weinberger, al cărui nume se confundă cu muzica blues, şi-a condus spectatorii şi prin alte zone muzicale, de la jazz la folk sau de la soul la funk.

Cântece de Muddy Waters, Bob Dylan şi Stevie Nicks au fost reinterpretate într-o manieră foarte sensibilă cu ajutorul vocii, chitarei, muzicuţei şi a unor trackuri preînregistrate. 

Spectacolul "Gringotronic" este o îngemănare de cântece de sorginte americană şi poveşti diverse legate armonios de A.G., care, aşa cum bine se ştie, este nu doar un muzician de excepţie ci şi un povestitor foarte talentat.

Ecranul din fundalul scenei a completat vizual spectacolul cu diverse repere culturale ale secolului XX. Artistul şi-a surprins auditoriul şi cu o poezie proprie, "Burghezul nobil din Chamelot", care va apărea în volumul "Singular", ce urmează a fi lansat în curând, un volum descris de autor drept o colecţie de "eseuri , observaţii, lamentări şi alte texte".

Turneul "Gringotronic", început la Bucureşti, a mai trecut prin Alba Iulia şi va continua în Carei (30 Martie) şi Bistriţa (31 martie).

Citeşte interviul pe care BIHOREANUL i l-a luat muzicianului: AG Weinberger, cel mai apreciat bluesman român: "Mă tot gândesc să mă întorc în Oradea…"