De 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, la Muzeul Țării Crișurilor va avea loc concertul cameral de bandoneon și chitară, ce îi va avea ca protagoniști pe Giancarlo Palena, din Italia, respectiv pe Dimitris Soukaras, din Grecia. Evenimentul „Agapi & Amore” (iubire&iubire, din limbile greacă și italiană) va avea loc în Sala de conferințe și va începe la ora 17.

Intrarea este gratuită pentru doamne și domnișoare, în timp ce domnii vor avea acces în baza unui bilet în valoare de 25 lei. Toți participanții la acest concert vor putea vizita muzeul din strada Armatei Române 1/A în ziua concertului, pe baza biletului respectiv.

„Programul muzical cuprinde lucrări pentru bandoneon și chitară ale marilor compozitori ai Greciei și Italiei, fiind un preludiu pentru concertul simfonic pe care cei doi îl vor avea alături de Filarmonica de Stat din Oradea, în aceeași săptămână”, transmit organizatorii, cu referire la concertul săptămânal de joi de la Sala Enescu-Bartok, care va fi dirijat de maestrul Romeo Rîmbu.

Invitatul Giancarlo Palena, solist la bandoneon, este cunoscut publicului orădean datorită unui concert susținut anul trecut, în orașul de pe Criș, dedicat compozitorului argentinian Astor Piazzolla.

Născut în Italia, Giancarlo și-a finalizat studiile muzicale la Varșovia, fiind laureat al mai multor concursuri internaționale, printre care marele premiu obținut la The Arts Club – Sir Karl Jenkins Music Award, organizat în parteneriat cu Classic FM. În urma acestuia, compozitorul Sir Karl Jenkins a scris o piesă special pentru el: „Un chanson sans paroles d’un Film Noir”.

Chitaristul Dimitris Soukaras a absolvit masteratul la Royal Academy of Music din Londra, a câștigat 12 concursuri internaționale de chitară clasică, inclusiv marele premiu al Concursului Internațional de Chitară din Mottola, Italia.

Cei doi muzicieni au pus bazele grupului de muzică camerală Palena&Soukaras Duo, prin care promovează muzica grecească și italiană în întreaga lume.

Accesul la eveniment este permis în limita a 150 de locuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!