Agenţia naţională de presă din ţara vecină Ungaria, MTI, a lansat de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, un flux de ştiri în limba română, ca urmare a "numeroaselor solicitări sosite din Transilvania şi pentru o informare cât mai credibilă", după cum a anunţat agenţia.  

"Cea mai mare comunitate maghiară din afara graniţelor Ungariei trăieşte pe teritoriul României, în Transilvania. Astfel, membrii acestei comunităţi au contacte zilnice cu populaţia majoritară. Din acest motiv, MTI, începând cu 1 decembrie va furniza un flux de ştiri în limba română destinată presei române, pentru a oferi o imagine cât mai autentică şi corectă despre Ungaria", se arată pe site-ul MTI. 

Fluxul de ştiri în limba română poate fi accesat aici.

Printre primele titluri publicate în limba română se numără: "Orban: Reţeaua Soros s-a înscris în campania electorală din Ungaria", "Asociaţia Rakoczi îndeamnă părinţii din diaspora să aleagă şcoala maghiară", "PPMT cu ocazia Zilei Naţionale a României: autonomia reprezintă garanţia păcii sociale" şi "Jobbik: România să asigure libertatea naţională pentru maghiari". 

"Prin demersul său, Agenţia de Presă Ungară doreşte ca cititorii români să-şi formeze o imagine reală, autentică şi exactă despre viaţa de zi cu zi din Ungaria şi a comunităţii maghiare din Transilvania, respectiv despre proiectele cele mai importante ale guvernului ungar care privesc şi Transilvania, şi minoritatea maghiară", a mai scris MTI: