Emoţii, joi, la sediul Poliţiei Bihor, din Parcul Traian. 47 de agenţi proaspăt încadraţi din sursă externă în Poliţia Bihor au depus jurământul. Evenimentul s-a desfăşurat începând cu ora 9, în sala de ceremonii a Inspectoratului, şi a fost emoţionant atât pentru "boboci" cât şi pentru familiile lor.

Potrivit unui comunicat transmis presei, ceremonia a fost condusă de şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, care a citit mesajul şefului IGPR, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, i-a felicitat pe noii agenţi pentru rezultatele obţinute la examen şi i-a îndemnat să poarte cu mândrie şi responsabilitate uniforma de poliţist.

La rândul său, prefectul Claudiu Pop i-a felicitat pe poliţişti şi le-a urat succes, iar apoi cei 47 de poliţişti bihoreni proaspăt încadraţi în rândul Poliţiei au rostit la unison: "Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

Comunicatul aminteşte că noii angajaţi s-au prezentat la muncă încă de luni, 16 ianuarie, şi îşi vor desfăşura activitatea ca agenţi de ordine şi siguranţă publică în cadrul poliţiilor orăşeneşti şi ca ajutor de şef de post la posturile de poliţie rurale din cadrul IPJ Bihor.

"Din 6 februarie a.c., noii poliţişti bihoreni vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, în cadrul căruia vor învăţa tainele meseriei de poliţist. După finalizarea cursului, se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de poliţie. La sfârşitul celor şase luni de probă, aceştia vor susţine un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 47 de agenţi de poliţie vor deveni poliţişti cu acte în regulă, 24 de ore din 24 în slujba comunităţii", mai arată comunicatul IPJ.