La o zi după ce a anunţat trimiterea în judecată a unui subofiţer din cadrul Poliţiei Oradea, pentru luare de mită, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a reţinut, miercuri, un alt om al legii, care a "iertat" mai mulţi şoferi de amenzi în schimbul unor şpăgi.

Potrivit unui comunicat transmis presei, Dan Adrian Petcu, agent şef adjunct de poliţie în cadrul IPJ Bihor - Secţia 5 Poliţie Rurală Oradea - Postul de Poliţie Drăgeşti, este acuzat că, în perioada 23 octombrie 2015 – 2 februarie 2016, "a solicitat şi a primit de la 5 persoane diverse bunuri (pălincă, motorină, ciuperci, varză), respectiv de la o altă persoană a acceptat promisiunea obţinerii ulterioare de bunuri, în legătură cu neîndeplinirea sau îndeplinirea în mod necorespunzător de către poliţist a atribuţiilor de serviciu".

Poliţistul a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, pentru luare de mită, urmând ca, la finalul audierilor, procurorii să decidă dacă vor cere instanţei arestarea sa preventivă.

Pentru a-l dovedi, procurorii spun că au colaborat cu lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Bihor.

UPDATE:

Dus, joi, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea procurorilor şi a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Între obligaţiile impuse agentului Petcu se numără şi aceea de a nu comunica cu martorii din dosar. Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi contestată.