În ultimele zile, poliţiştii de frontieră din Borş au găsit un Audi A6 cu numere de Suedia, care fusese declarat furat în Polonia în anul 2011, precum şi doi urmăriţi, unul internaţional şi celălalt general. În plus, în Borş a fost găsit şi un bihorean care conducea, cu toate că avea permisul anulat.

Potrivit unei informări trimise, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, autoturismul Audi A6 a fost depistat, vineri seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, pe sensul de intrare în ţară, fiind condus de Istvan V., în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul pe raza județului Mureş. Tânărul le-a spus poliţiştilor că nu ştia că maşina este căutată de autorităţi.

"Mijlocul de transport, în valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borş până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt", a precizat, în comunicat, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17, poliţiştii din Borş au găsit un bihorean de 43 de ani care voia să intre în ţară la volanul unui Opel Astra înmatriculat în Germania deşi nu avea permis de conducere. Poliţiştii au descoperit că acestuia i s-a anulat permisul după ce, în 2012, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 10 luni de închisoare pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice.

Tot vinerea trecută şi tot la Frontiera de Borş a fost prins tânărul Gabriel P., în vârstă de 27 de ani, din Bacău, pe numele căruia autorităţile din Suedia au emis un mandat european de arestare pentru infracţiuni contra persoanei.

În noaptea de sâmbătă, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost găsit şi Vasile B., în vârstă de 36 de ani din Neamţ, care era căutat de autorităţile române pentru a executa o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Cei doi bărbaţi au fost predaţi unor echipe operative din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.